6 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

6 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

6 Kişilik yayla çorbası tarifi, yapımı oldukça kolay, lezzetli ve pratik bir çorbadır. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Besleyici olmasının yanında aynı zamanda enerjide vermektedir. İçerisinde bulunan yoğurt sayesinde yüksek kolesterol ve şeker hastaları için çok faydalı bir besindir. Kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü yükseltir ve yağların harcanmasını kolaylaştırarak şişmanlamanın önüne geçer. Karın bölgesinde fazla kilolardan kurtulmak isteyenler için yoğurt ideal bir besin kaynağıdır. Yoğurt aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu özelliği sebebiyle vücudu kanserden, mide, kolon ve ince bağırsak kanser türlerine karşı vücudu korumaktadır. Yoğurt, bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların yaşamasını engeller ve sindirimi kolaylaştırır. Vücutta kendi kendine sindirilen tek gıda yoğurttur. Şimdi 6 kişilik yayla çorbasıtarifi için gerekli malzemelere bir göz atalım;


6 Kişilik yayla çorbası tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 Türk kahvesi fincanı pirinç
  • 7 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım Türk kahvesi fincanından biraz fazla un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Nane

6 Kişilik yayla çorbası tarifi nasıl yapılır?


İlk önce pirinçleri güzelce ılık suda yıkayın ve çorba yapacağınız tencereye alın. Daha sonra üzerine su, zeytinyağı ve tuzu ilave ederek tencerenin kapağını kapatarak, ocak üzerinde orta ateşte kaynamaya bırakın. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatın. Diğer bir tarafta bir kâsede yoğurt, yumurta ve un, bir su bardağına yakın su ile bir karıştırıcı yardımı ile iyice çırpın. Tencere içerisinde bulunan pirinçler yumuşayınca, yaptığımız karışımı yavaş yavaş tencere içine dökerek hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışımı çorbaya ilave edin. Daha sonra kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Aksi halde çorba dibine çökerek pütürlü hale gelebilir. Kaynayınca kısık ateşte 10 veya 15 dakika daha kaynatmaya devam edin. Arada bir karıştırmayı ihmal etmeyi unutmayın. Ayrı bir kap içerisinde tereyağını eritin, üzerine naneyi ekleyerek karıştırın ve yakın. Çorba piştikten sonra altı kapatılarak bir kenara alın. Daha sonra çorba kaselerine alınarak ayrı bir yerde yaptığımız nane karışımını çorbaların üzerinde gezdirin. Kalan naneli tereyağı karışımını tenceredeki çorba üzerinde gezdirerek karıştırın. Tüm sevdiklerinizle ve ailenizle birlikte çok lezzetli, mis gibi tereyağı kokulu 6 Kişilik yayla çorbasını afiyetle yiyebilirsiniz.

6 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Oktay Usta Yayla Çorbası

Oktay Usta Yayla Çorbası

Güncel

Bebeklere Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgurlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri