Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu yayla çorbası hem tadı hem görünüşü itibariyle insanın iştahını açan, akşam yemeklerinde misafirlere ikram etmek için ideal bir tariftir. İtiraf etmek gerekirse nohutlu yayla çorbası hazırlamak biraz ustalık gerektirse de o kadar zor bir tarif değildir. Bu yazıda nohutlu yayla çorbası için gerekli malzemeleri ve tarifin hazırlanışını genel olarak inceleyeceğiz:

Nohutlu Yayla Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
  • 7-8 su bardağı su
  • 1 su bardağı pirinç
  • 0,75-1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 adet limonun suyu
  • 7-8 tatlı kaşığı un
  • Yeterli miktarda tuz
  • 2'şer tatlı kaşığı tereyağı ve nane

Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  • Yukarıda verilen malzemelerden tereyağı ve nane; nohutlu yayla çorbasının üzerini sosla kaplamak için kullanılırken, diğer malzemeler çorbayı hazırlamak üzere kullanılacaktır.
  • Gerekli malzemeler yukarıda yazıldığı gibi temin edildikten sonra ilk olarak pirincin haşlanması gereklidir.
  • Pirinçler haşlandıktan sonra ayrı bir kapta nohut da haşlanır. Sonrasında ise pirinçle karıştırılır.
  • Pirinç ile nohut anlatıldığı şekilde karıştırıldıktan sonra sıra nohutlu yayla çorbasının aromasını hazırlamaya gelmiştir.
  • Bunun için de bir kapta un, yoğurt, yumurta ve limon suyu karıştırılır. Üzerine yarım su bardağı kadar su eklenerek karışım iyice homojen oluncaya kadar karıştırmaya devam edilir.
  • Nohutlu yayla çorbası için bu karışım da hazırlandıktan sonra öncesinde pişirilmiş olan pirinç-nohut karışımına atılır ve çorba oluncaya kadar kaynatılır. Artık nohutlu yayla çorbasının temel kısmı tamamlanmıştır. Sıra sosunun hazırlanmasına gelmiştir.
  • Sosu için de ayrı bir tavada tereyağı eritilir.
  • Eriyen tereyağına hazırlanmış olan nane atılır ve kızarıncaya kadar beklenir.
  • Son olarak bu tereyağı-nane karışımı çorbanın üzerine serpilir.
  • Yeterince ılındıktan sonra nohutlu yayla çorbası servis etmeye hazırdır.

Ekstra İpuçları ve Öneriler
  • Nohutları bir gece önceden ıslatmak, haşlama süresini kısaltacaktır.
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken kesilmemesi için karışımı azar azar ve sürekli karıştırarak eklemeye özen gösterin.
  • Çorbanın üzerine tereyağı ve nane karışımını dökerken sıcak olmasına dikkat edin, bu çorbanın lezzetini artıracaktır.
  • Çorbanın üzerine ekstra limon suyu sıkabilirsiniz, bu çorbaya ferah bir tat katacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Köfteli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yayla Çorbası Kaç Kalori?

Yayla Çorbası Kaç Kalori?

Tavuklu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Etli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Etli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yarmalı Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yarmalı Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri