Pirinçli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Pirinçli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Yayla Çorbası

Pirinçli yayla çorbası, her evde pişen ve herkesin sevdiği çorba tariflerinden biridir. Çorba genellikle kışın tercih edilse de, pirinçli yayla çorbası yazın bile keyifle içilebilir. Hafif lezzetiyle pratik şekilde hazırlanabilir. Mis gibi nane kokusuyla ve yoğurdun ferahlatıcı lezzetiyle pirinçli yayla çorbası, akşam yemeklerinize ayrı bir lezzet katacaktır. Bu çorbayı yaparken et suyu veya tavuk suyu kullanmanızı da tavsiye ederiz. Böylece daha lezzetli olur. Bazı yörelerde bu çorbaya yoğurt çorbası da denir. Yapımı yine bu şekildedir. Salçalı çorbaları sevmeyenler için ilk sırada tavsiye edeceğimiz bu çorbayı, dilerseniz birlikte yapmaya başlayalım. Herkese kolay gelsin.

Pirinçli Yayla Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pirinç (Kırık pirinç de kullanabilirsiniz)
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tercihe göre et suyu

Pirinçli Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbanın yapımına pirinçleri haşlayarak başlayalım. Et suyu kullanacaksanız bir kısmıyla pirinçleri haşlayın. Başka bir yerde yoğurdu yumurtayla birlikte çırpın. Bunun içine unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Eğer pirinçler haşlandıysa, bu karışımı içine karıştırın. El çırpıcısı yardımıyla çorbanın kıvamını ayarlayın. Kalan et suyunu da içine sıcak olarak ilave edin. Bir süre bu şekilde kısık ateşte pirinçli yayla çorbası pişmeye devam etsin. Daha sonra ocağın altını kapatabilirsiniz. Tavanın içine tereyağını kızdırın ve içine kuru naneyi ekleyerek kokusu çıkana kadar kızdırarak, tenceredeki çorbanın içine dökün. Pirinçli yayla çorbası sıcak olarak servis edilmelidir.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

  • Çorbanın kıvamını daha yoğun isterseniz, un miktarını bir miktar artırabilirsiniz.
  • Et suyu veya tavuk suyu kullanmak, çorbanın besin değerini artırır ve lezzetini zenginleştirir.
  • Servis ederken üzerine taze nane ekleyerek görsel açıdan daha çekici hale getirebilirsiniz.
  • Çorbayı bir gün önceden hazırlarsanız, buzdolabında saklayarak ertesi gün tekrar ısıtabilirsiniz. Ancak, ısıtırken çorbanın kıvamının yoğunlaşabileceğini göz önünde bulundurarak az miktarda su veya et suyu ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni