Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Yayla Çorbası

Yoğurtlu yayla çorbası, bir diğer adıyla yoğurt çorbası, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Ana malzemesi yoğurt olan bu çorba, Türkiye'nin tüm bölgelerinde yaygın olarak hazırlanır. Özellikle başlangıç yemeği olarak tercih edilir ve kolay tarif arayanlar için ideal bir seçenektir. İçerdiği pirinç sayesinde oldukça doyurucudur. Yoğurtlu yayla çorbası yaparken pirinçlerin kırık olmasına özen gösterilmelidir, bu sayede çorbanın kıvamı daha lezzetli olur. Ayrıca, yoğurtlu yayla çorbası yaparken çorbanın topaklanmaması için sürekli ve hızlı bir şekilde karıştırmak gerekir. Bu çorba, hastalık durumlarında da şifa kaynağı olarak bilinir.

Yoğurtlu Yayla Çorbası Malzemeleri

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 4.5 su bardağı su
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kuru nane

Yoğurtlu Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Tencereye 3 su bardağı su koyup içerisine pirinci ilave edin ve kaynamaya bırakın.

2. Yoğurdu derin bir kaba alıp 1 su bardağı su ilave edin ve ayran kıvamına gelene kadar çırpın. İçerisine unu ve yumurtayı ekleyerek çırpmaya devam edin.

3. Bu arada, pirinç haşlanmaya devam edecektir. Haşlanmış pirince yarım su bardağı soğuk su ilave edin ve ardından ayran kıvamına gelen yoğurt karışımını hızlı bir şekilde ekleyin. Soğuk su eklememizin sebebi, yoğurt karışımının topaklanmasını önlemektir.

4. İlave ettiğiniz karışımı 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.

5. Bir tavada tereyağını eritip, yoğurtlu yayla çorbasının vazgeçilmezi olan kuru naneyi kavurun.

6. Çorbayı servis ederken kavurduğunuz naneyi üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.


Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Yoğurtlu yayla çorbası yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:

  • Yoğurtlu karışımı eklerken çorbanın kesilmemesi için karışımı sürekli karıştırarak eklemelisiniz.
  • Pirinçlerin iyice haşlanmış olması, çorbanın kıvamını daha iyi tutmasını sağlar.
  • Çorbanın kıvamını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz; daha yoğun bir kıvam isterseniz un miktarını artırabilirsiniz.
  • Nane, çorbaya hem aroma hem de görsellik katar. Ancak nane miktarını da damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Geleneksel Türk mutfağının bu lezzetli çorbası, hem besleyici hem de yapımı kolay bir seçenektir. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bu çorbayı mutlaka denemelisiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yarmalı Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yarmalı Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Oktay Usta Yayla Çorbası

Oktay Usta Yayla Çorbası

Güncel

Dövmeli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dövmeli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri