4 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

4 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yayla çorbası, Türk mutfağının hafif ve pratik çorbalarından biridir. İçerdiği yoğurt sayesinde oldukça besleyicidir. Pirinçlerin şişmesiyle daha doyurucu hale gelen bu çorba, sofralarımızın vazgeçilmezleri arasındadır.

Yayla Çorbasının Özellikleri

Yayla çorbası yaparken dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri, kullanacağınız pirincin mutlaka kırık pirinç olmasıdır. Pilavlık pirinç kullanıldığında çorba çok çabuk su kaybeder ve lapa olabilir. Çorbanın kesilmemesi için de terbiyenin doğru bir şekilde eklenmesi gereklidir. Terbiyesi yavaşça tencereye eklenirken çorba sürekli karıştırılmalıdır. Tuz ise çorba piştikten sonra eklenmelidir.

4 Kişilik Yayla Çorbası İçin Malzeme Listesi

  • 1 fincan pirinç
  • 1 litre su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yarım fincandan biraz fazla un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Çeyrek limonun suyu

Üzeri İçin

  • Nane
  • İsteğe bağlı olarak kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

4 Kişilik Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Su, sıvı yağ ve pirinçler tencereye alınır ve pirinçler pişene kadar kaynatılır.

2. Bir kasede yoğurt, yumurta, tuz, limon suyu ve un az bir su ile iyice çırpılır. Çırpma işlemi mikser veya el çırpıcı yardımıyla yapılabilir.

3. Pirinçler yumuşadığında biraz pirinçli sudan çırpma kabına alınarak ılıklaştırılır. Daha sonra yoğurtlu karışım tencereye yavaşça eklenir ve sürekli karıştırılır.

4. Çorba kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-15 dakika daha kaynatılır. Bu süre zarfında karıştırmaya devam edilmelidir.

5. Çorba piştikten sonra altı kapatılır. Kıvamı yoğun gelirse sıcak su ekleyerek sulandırılabilir.

6. Çorba kaselere konulur. Ayrı bir yerde tereyağı eritilir ve nane eklenir. İsteğe bağlı olarak pul biber de katılabilir. Hazırlanan sos kaselere dökülerek çorba sunuma hazır hale getirilir.

7. Sunumu zenginleştirmek için kaselerin üzerine taze nane yaprakları eklenebilir.

8. Çorba isteğe göre sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Yayla çorbası, yaz aylarında soğuk olarak da tüketilebilir ve bu haliyle oldukça ferahlatıcıdır. Ayrıca, çorbanın içine ekleyeceğiniz bir miktar haşlanmış nohut, protein değerini artırarak çorbanın besleyiciliğini artırabilir. Yoğurt yerine kefir kullanarak da farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine kızartılmış ekmek parçaları ekleyerek çorbayı daha doyurucu hale getirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Basit Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Basit Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yayla Çorbası Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Yayla Çorbası Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Unsuz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Unsuz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yayla Çorbası Kesilmemesi İçin

Yayla Çorbası Kesilmemesi İçin