Dövmeli Yayla Çorbası Dövmeli Yayla Çorbası, çorba çeşitleri arasında oldukça sık tercih edilen bir lezzettir. Bu özel çorba, özellikle ramazan ayında ve bazı yörelerde bayramlarda misafirlere ikram edilmek üzere tercih edilir. Özellikle Malatya yöresi için Dövmeli Yayla Çorbası, bayramların vazgeçilmez tatları arasında yer alır. Çorbanın yapılışı oldukça pratiktir ve birkaç püf noktasına dikkat edilerek harika bir lezzet elde edilebilir. Dövmeli Yayla Çorbası Malzemeleri
Terbiyesi İçin
Dövmeli Yayla Çorbası Nasıl Yapılır? Dövmeli Yayla Çorbası yaparken, bir gece önceden nohut ve aşurelik dövmeyi yıkayıp ıslatın. Ertesi gün, ısladığınız nohut ve dövmeyi temiz su ile iyice durulayın. Ardından düdüklü tencereye koyun ve üzerine 5 su bardağı su ekleyin. Nohut ve dövmeler pişerken, derin bir kabın içerisine yoğurdu koyun ve üzerine unu ve yumurta sarısını ilave ederek iyice çırpın. Daha sonra, düdüklü tencereden bir iki kepçe kaynayan sudan alarak bu karışımın içine ilave edin. Karışımı yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın. Ardından, terbiyeyi yavaş yavaş çorbanın içine ilave edin ve hızlıca karıştırın. Çorbanız kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Karıştırma işlemi bittikten sonra, küçük bir tavanın içerisinde tereyağını eritin. Ardından, nane ve kırmızı biberi ilave ederek nanenin kokusu çıkana kadar karıştırın. Bu sosu çorbaya ilave ederek karıştırın. Çorbanız bir taşım kaynadıktan sonra servise hazır olacaktır. Afiyet olsun. |