Köfteli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Köfteli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Yayla Çorbası, yaz kış fark etmeksizin her mevsim afiyetle içilen ve tabiri caizse insanın içini ısıtan bir çorba çeşididir. Özellikle bütün anneler bilir ki çocukların en sevdikleri çorba türlerinden biri de yayla çorbasıdır. Bir de içerisinden yüzen küçük köfteler olunca bayılıyorlar bu çorba tarifine. Büyük küçük herkesin severek tükettiği ve birinci porsiyonlarını bitirince, ikinciyi ısrarla istedikleri bu çorbanın yapılışına başlayabiliriz.


Köfteli Yayla Çorbası Malzemeleri

  • 1 küçük kâse pirinç
  • 1,5 litre su

Terbiyesi için

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Yarım su bardağı normal yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı margarin

Köfteler için

  • 200 gr dana kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 şeker kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı un

Üzeri için
  • 1 kaşık sıvıyağ
  • 1 kaşık margarin
  • 1 şeker kaşığı nane
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber

Köfteli Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbamızın yapılışına ilk olarak iç malzemesi olan köfteleri hazırlayarak başlayalım. Derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine kıymayı ilave edelim. Kıymanın üzerine soğanı rendeleyelim ve baharatları da ekleyip güzelce yoğuralım. Yoğurduğumuz köfte harcına maydanozu çok ince kıyım yapıp ilave edelim ve tekrar yoğurup leblebi büyüklüğünde parçalar kopartalım. Koparttığımız Köfte parçalarından iki tanesini hatta üç tanesini avucumuzun içerisine alalım ve yuvarlayalım. Eğer bir seferde iki köfte yuvarlamayı beceremiyor iseniz tek, tek yuvarlayın ve bir tepsinin üzerine biriktirin. Yuvarlanmış köftelerin üzerine yemek kaşığı unu serpiştirelim ve tepsiyi hafif sallayıp unun bütün köftelere ulaşmasını sağlayalım.

Pirinçleri iyice yıkayalım ve çorba tenceresinin içerisine 1,5 litre su ile ilave edip pişmeye bırakalım. Pirinçler patlamayacak şekilde pişince ocağın altını kısalım ve terbiyesini hazırlamaya geçelim. Terbiye için verilen malzemeleri bir kabın içerisine alalım ve karıştıralım. Biraz koyu kıvamda olan karışımın içerisine pirinçli sudan bir kepçe ölçüsünde alalım ve ilave edip karışımı açalım. Sulu kıvama getirdiğimiz terbiyeyi tencerenin içerisine bir kerede boşaltalım ve hemen karıştıralım. Terbiyesi ile buluşmuş olan çorba kaynayınca içerisine köfteleri aktaralım ve pişmeye bırakalım. Köfteler yavaş, yavaş suyun yüzüne çıkmaya başlayınca ocağın altını kapatalım ve üzerine dökeceğimiz sosu hazırlayalım. Yanmaz bir tavanın içerisine margarini ve sıvı yağı ilave edip bir güzel kızdıralım. Kızmış yağı ocağın üzerinden alalım ve içerisine nane ile pul biberi döküp hemen çorbanın üzerinde gezdirelim. Sosu sıcağı, sıcağına çorbanın üzerine dökmemiz gerekir. Hazır hale getirdiğimiz köfteli yayla çorbasını sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Köfteli Yayla Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dövmeli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dövmeli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?

1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?

Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

5 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

5 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

4 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

4 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri