Kalan Pilavdan Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kalan Pilavdan Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kalan pilavdan yayla çorbası, oldukça hızlı pişirilmektedir. Özellikle pirinç tanelerinin israf edilmemesi konusunda bayanların çoğu hassastır. Kalan pilavları değerlendirmenin bir sürü yolu bulunmaktadır. Annemin en çok kullandığı söz mutfakta çareler tükenmezdir. Ancak bunun için yemeklerimizi severek yapalım. Kalan pilavı pırasa, ıspanak gibi yemeklerde de kullanabilirsiniz. Ayrıca kalan pilav fazla ise kadınbudu köfte de yapabilirsiniz. Türk mutfağında beyaz pilav ve yoğurt çorbasının pek de eksik olmadığını düşünürsek bu tarif tüm bayanların işine yarayacaktır diye umut ediyorum. Ancak pilavı derin dondurucudan çıkartarak kullanmamanızı tavsiye ederim. Çünkü derin dondurucudan çıkan pirinç taneleri çok ufalanır ve çorbanız bulamaç gibi olur. Güzel bir yoğurt çorbasının sırrı tatlı yağlı süzme yoğurttan geçmektedir. Şimdiden herkese kolay gelsin.


Kalan pilavdan yayla çorbasının malzemeleri

  • 2,5 su bardağı yağlı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı pilav
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar soğuk su
  • Yeteri kadar tuz

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam kadar nane

Kalan pilavdan yayla çorbası nasıl yapılır?


Yayla çorbasının yapımı kolay ama kesilmeden yapılması zordur. Bu nedenle sürekli karıştırılarak pişirilmesi, içine soğuk olan hiçbir şeyin konulmaması, kaynadığında kaşığı çıkartmadan karıştırmanın bırakılması ve tuzunun ateşten alındıktan sonra konulması gerekmektedir. Öncelikle bir tencerenin içerisinde yoğurt, yumurta ve unu mikser yardımıyla çırpın. Üzerine soğuk suyu da ilave ederek kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10 dakika daha kaynatmaya devam edin. İçerisine kalan pilavı ilave etmeden evvel sıcak çorbadan pilavın içine biraz koyarak ısınmasını sağlayın ve pilavı çorbanın içine boşaltıp yaklaşık 5 dakika daha kaynatın. Pişen çorbanın altını kapatın ve tuzunu ekleyin. Bu aşamada pilavın da tuzlu olduğunu hesaba katın. Diğer taraftan çorbanın sosu için tereyağı ve sıvı yağı nane ile karıştırın. Sıcak çorbanın içine dökün. Kalan pilavdan yayla çorbası hazır. Arzu ederseniz sosuna toz biber katarak çorbanızın daha renkli olmasını da sağlayabilirsiniz.

Kalan Pilavdan Yayla Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yayla Çorbasının Yanına Ne Gider?

Yayla Çorbasının Yanına Ne Gider?

Kremalı Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yarmalı Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yarmalı Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köfteli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yayla Çorbası Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Yayla Çorbası Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri