Unsuz Yayla ÇorbasıUnsuz yayla çorbası, her mevsim rahatça yapılabilen, pratik ve oldukça besleyici bir çorba tarifidir. Sıkça yapacağınız ve çok da seveceğiniz çorba tariflerinin en başında gelecektir. Küçük büyük her yaştan insanın severek yediği bu çorba, aynı zamanda bir hasta çorbasıdır. Hasta olduğunuzda, yapılacak ilk şey sıcak bir yayla çorbası hazırlamaktır. Hasta olan bir kişiye bu çorbayı yaparak, kendisini toparlamasını ve iyileşmesini sağlayabilirsiniz. Ramazan aylarının vazgeçilmezi unsuz yayla çorbasının tarifini hemen sizlerle paylaşalım. Unsuz Yayla Çorbası Malzemeleri
Unsuz Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?Öncelikle tarife başlamadan ellerinizi bol suyla iyice yıkayın. Orta boy bir tencere alıp içine 2 su bardağı kadar su koyup kaynatın ve içine arpa şehriyeyi ekleyerek haşlayın. Şehriyeler yumuşamaya başladığında, bir başka tencerede yumurtayı kırın. Üzerine yoğurt ve ayranı ekleyip iyice karıştırın. Karışım homojen hale geldikten sonra, haşlanan şehriyelerin üzerine yavaş yavaş döküp hızlıca karıştırın. Çorba kaynamaya başladığında ocağın altını kapatın. Daha sonra küçük bir sos tenceresinde tereyağı ve sıvı yağı eritin. Yağlar eridikten sonra domates salçasını ekleyip biraz kavurun. Salça kavrulduktan sonra kuru naneyi ekleyin ve tuzunu ilave edin. Hazırladığınız sosu yoğurt ve ayran karışımına ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışımı ocağın üzerinde yaklaşık 10 dakika daha kaynatın ve ardından ocaktan alın. Unsuz yayla çorbanız hazırdır. Herkese afiyet olsun. |
Unsuz yayla çorbasını yaparken yoğurt ve ayranı eklerken karışımın kesilmemesi için nelere dikkat etmem gerekiyor?
Cevap yazVakur, unsuz yayla çorbasını yaparken yoğurt ve ayranı eklerken karışımın kesilmemesi için dikkat etmen gereken birkaç püf noktası var. Öncelikle, yoğurt ve ayranı oda sıcaklığına getirmeye özen göster. Soğuk malzemeler direk sıcak çorbaya eklendiğinde kesilme riski artar. Ayrıca, yoğurt ve ayranı eklemeden önce bir miktar çorbanın suyundan alarak bu karışıma yavaşça ekleyip iyice karıştır. Bu şekilde yoğurt ve ayranın sıcaklıkları dengelenir ve kesilme riski azalır. Son olarak, yoğurt ve ayranı çorbaya eklerken sürekli karıştırarak yavaşça dökmek de oldukça önemlidir. Bu adımlara dikkat edersen, çorbanın kesilmesini önleyebilirsin. Afiyet olsun!