2 Kişilik Yayla Çorbası Yayla çorbası, aynı zamanda yoğurt çorbası olarak da bilinmektedir. Ana malzemesi yoğurt olan bu çorba, hemen hemen Türkiye'nin her bölgesinde yaygın olarak hazırlanıp tüketilmektedir. İçerisinde yüksek miktarda yoğurt bulunmasından dolayı kolesterol ve diyabet hastalarına oldukça fayda sağlamaktadır. Kötü kolesterolü düşürüp, iyi kolesterolü yükseltmektedir. Ayrıca bağırsaklarımızda bulunan zararlı ve tehlikeli mikropları engelleyerek sindirimi kolaylaştırmaktadır. 2 Kişilik Yayla Çorbası Yapabilmek İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Yapılışı İlk olarak 1,5 su bardağı su ile pirinci ocağa bırakalım ve yumuşayana kadar haşlayalım. Pirincimiz haşlanırken, ayrı bir kap içerisinde yumurta, yoğurt ve yarım su bardağından biraz fazla suyu ilave ederek çırpalım. Daha sonra tenceredeki sıcak pirinç haşlama suyu ile karışımı ılıştıralım. Bir yandan karıştırırken diğer yandan yavaşça ilave edelim. Karıştırmaya devam ederek bir süre daha kaynatalım. Son olarak tuz ilave edelim. Ayrı bir tava içerisinde tereyağını kızdırıp, nane ile birlikte çorbamızın üzerine ekleyelim. 2 kişilik yayla çorbamız servise hazır hale gelmiştir, tabaklara bölerek servis edelim. Afiyet Olsun. Ekstra Bilgiler Yayla çorbasını daha besleyici hale getirmek için içerisine haşlanmış nohut veya mercimek ekleyebilirsiniz. Ayrıca çorbanın kıvamını ayarlamak için gerektiğinde sıcak su ekleyebilirsiniz. Çorbanın daha lezzetli olması için ev yapımı yoğurt kullanılması önerilir. |