Kolay Yayla Çorbası Yayla çorbası yapımı pratik ve nefis bir çorbadır. Çorba sevmeyen kişiler bile bu çorbaya dayanamaz ve bir tasla doymayacaklar, tekrarını isteyeceklerdir. Yayla çorbası, yoğurtlu bir çorba türüdür ve ana malzemesi pirinçtir. Size vereceğim tarif dört kişiliktir. Tarifte eğer seviyorsanız tablet et veya tavuk suyu kullanabilirsiniz. Kolay Yayla Çorbası Malzemeleri
Kolay Yayla Çorbası Nasıl Yapılır? Öncelikle pirinci iyice yıkayalım. Bir tencereye suyu koyun ve yıkanmış pirinçleri ilave edin. Su bir kez kaynadıktan sonra kısık ateşte otuz dakika kadar pişirin. Bir tasa yumurtayı kırın, unu, yoğurdu ve tuzu ilave edin ve çırpma teli ile iyice karıştırın. Kaynayan pirinçli suya bu karışımı telle karıştırarak ilave edin ve on dakika daha pişirin. Çorbamız pişmiş olacaktır. Üzerine dökmek için bir tavada tereyağını eritin, naneyi ilave edin ve biraz çevirin. Hazırladığınız naneli tereyağını kaynayan çorbanın üzerine dökün ve çorbamız artık servise hazırdır. Afiyet Olsun Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Yayla çorbası, Türk mutfağının sevilen çorbalarından biridir. Yoğurtlu yapısı ve pirinçle zenginleştirilmiş içeriğiyle hem besleyici hem de doyurucudur. Çorbanın kıvamını kontrol etmek için su miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, çorbanın daha aromatik olmasını isterseniz, tereyağında biraz kırmızı biber veya pul biber ekleyebilirsiniz. |