Etli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Etli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Etli Yayla Çorbası

Etli yayla çorbası, birçok kişi tarafından sevilerek tüketilen, besin değeri yüksek ve lezzetli bir çorba çeşididir. Yaz kış demeden her mevsim sofralarda yerini alabilen bu çorba, kış aylarında içimizi ısıtıp, grip ve nezle gibi hastalıklara karşı da koruyucu bir etkisi bulunmaktadır. Yapımı oldukça pratik ve kolay olan etli yayla çorbası, kısa sürede hazırlanarak sofralarınıza eşsiz bir lezzet katacaktır. Siz de sofralarınızda bu enfes çorbayı sunmak istiyorsanız, işte tarifi. Şimdiden kolay gelsin.

Etli Yayla Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 350 gram kuşbaşı et
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
Etli Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle düdüklü tencereye kuşbaşı etleri koyarak üzerine biraz su ilave edin. Ocağın altını açarak kısık ateşte yaklaşık yarım saat etleri pişirin. Havası iyice bitince düdüklü tencerenin kapağını açarak pişen kuşbaşı etleri bir tabağa alın.

Daha sonra derin bir kaba yoğurdu ilave edin. İçerisine yumurtayı kırarak iyice çırpın. Koyu bir ayran kıvamı alana kadar çırpılan yoğurt içerisine unu da ilave ederek çırpmaya devam edin. Daha sonra içerisine düdüklü tencerede soğuyan et suyundan ilave ederek iyice çırpın. Et suyu çorbanın kıvamını ayarlamaya yetmediyse normal su ilave edebilirsiniz.

Sonra çorba yapılacak tencere içerisine karışımı alarak ocak üzerine koyun. Önceden pişirilip tabak içerisine alınan kuşbaşı etleri de hazırlanan karışıma ilave edin. Ocağın altını hararetli bir derecede açarak karışımı sürekli olarak karıştırarak kaynatın.

Ayrı bir tencere içerisine pirinci ekleyin. Üzerine biraz su ilave ettikten sonra ocağın altını açarak pirinçleri sade suda haşlayın. Pirinçler haşlandıktan sonra diğer tencere içerisindeki karışım içerisine ilave edin.

Son olarak bir tava içerisine zeytinyağını ve tereyağını ilave ederek ocağın altını açın. Kısık ateşte yağı yakmadan eritin ve kuru naneyi ekleyerek 1 dakika kadar kavurun. Sonra ocağın altını kapatarak yapılan sosu da tencere içerisinde kaynamakta olan çorbaya ilave edin. Çorba kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Süre dolunca ocağın altını kapatın.

Artık etli yayla çorbası hazır. Tabaklara alıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yayla Çorbası Kaç Kalori?

Yayla Çorbası Kaç Kalori?

Hazır Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dövmeli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dövmeli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

5 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

5 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Güncel

Etli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Etli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Buğdaylı Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğdaylı Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri