Etli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Etli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Etli yayla çorbası: Etli yapılan yayla çorbası birçok kişi tarafından sevilmektedir. Yaz kış her mevsim tüketilen bir çorba çeşididir. Besin değeri oldukça yüksektir. Eşsiz bir lezzete sahip olan etli yayla çorbası kış aylarında içinizi ısıtacak grip ve nezle gibi hastalıklara iyi gelecek bir çorbadır. Yapımı hem pratik hem de kolaydır. Zaman almadan çabucak sofralarda yer alan etli yayla çorbası mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında yer almaktadır. Sizde sofralarınızda enfes bir lezzet olan etli yayla çorbası sunumunda bulunmak istiyorsanız işte tarifi. Şimdiden kolay gelsin.


Etli yayla çorbası için gerekli malzemeler

  • 350 gram kuşbaşı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 kâse süzme yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

Etli yayla çorbası nasıl yapılır?


Öncelikle düdüklü tencereye kuşbaşı etleri koyarak üzerine biraz su ilave edin. Ocağın altını açarak kısık ateşte yaklaşık yarım saat etleri pişirin. Havası iyice bitince düdüklü tencerenin kapağını açarak pişen kuşbaşı etleri bir tabağa alın. Daha sonra derin bir kaba yoğurdu ilave edin. İçerisine yumurtayı kırarak iyice çırpın. Koyu bir ayran kıvamı alana kadar çırpılan yoğurt içerisine unu da ilave ederek çırpmaya devam edin. Daha sonra içerisine düdüklü tencerede soğuyan et suyundan ilave ederek iyice çırpın. Et suyu çorbanın kıvamını ayarlamaya yetmediyse normal su ilave edebilirsiniz. Sonra çorba yapılacak tencere içerisine karışımı alarak ocak üzerine koyun. Önceden pişirilip tabak içerisine alınan kuşbaşı etleri de hazırlanan karışıma ilave edin. Ocağın altını hararetli bir derecede açarak karışımı sürekli olarak karıştırarak kaynatın. Ayrı bir tencere içerisine pirinci ekleyin. Üzerine biraz su ilave ettikten sonra ocağın altını açarak pirinçleri sade suda haşlayın. Pirinçler haşlandıktan sonra diğer tencere içerisindeki karışım içerisine ilave edin. Son olarak bir tava içerisine zeytinyağını ve tereyağını ilave ederek ocağın altını açın. Kısık ateşte yağı yakmadan eritin ve kuru naneyi ekleyerek 1 dakika kadar kavurun. Sonra ocağın altını kapatarak yapılan sosu da tencere içerisinde kaynamakta olan çorbaya ilave edin. Çorba kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Süre dolunca ocağın altını kapatın. Artık etli yayla çorbası hazır. Tabaklara alıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Etli Yayla Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Oktay Usta Yayla Çorbası

Oktay Usta Yayla Çorbası

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kremalı Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Basit Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Basit Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yayla Çorbası Sosu Nasıl Yapılır?

Yayla Çorbası Sosu Nasıl Yapılır?

Yayla Çorbası Kaç Kalori?

Yayla Çorbası Kaç Kalori?

Güncel

Dövmeli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dövmeli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?

1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?

Güncel

Buğdaylı Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğdaylı Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri