Oktay usta'nın süzme mercimek çorbası tarifi nedir?

Lezzetli ve besleyici bir başlangıç için ideal olan süzme mercimek çorbası, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Oktay Usta'nın püf noktalarıyla hazırlanan bu tarif, hem pratik hem de ev yapımı lezzeti sevenler için mükemmel bir seçenek sunuyor.

26 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Süzme Mercimek Çorbası Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 6 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Mercimekleri yıkayıp süzün. Soğanı ince ince doğrayın, havuç ve patatesi küp küp doğrayın.
  • Bir tencereye sıvı yağı alıp soğanı pembeleşene kadar kavurun.
  • Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Mercimekleri ilave edip karıştırdıktan sonra suyu ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip kaynamaya bırakın. Mercimek ve sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Pişen çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Ayrı bir kasede un ve sütü çırpın, topak kalmamasına dikkat edin.
  • Bu karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyerek sürekli karıştırın ve 5 dakika daha pişirin.
  • Son olarak tereyağını bir tavada eritip kırmızı toz biberi ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

İpuçları:


  • Çorbayı daha kıvamlı yapmak isterseniz un miktarını biraz artırabilirsiniz.
  • Kırmızı toz biber yerine nane de kullanabilirsiniz, farklı bir lezzet katacaktır.
  • Çorbanın üzerine limon sıkarak servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;