Oktay Usta'nın Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi
Oktay Usta'nın nefis şehriyeli tavuk çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, hastalık dönemlerinde şifa olacak lezzetli ve pratik bir tarif. İşte adım adım hazırlanışı:
Malzemeler:
- 1 bütün tavuk göğsü veya 4-5 parça tavuk but
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 litre su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı:
- Tavuk etini 2 litre suyla birlikte derin bir tencereye alın. Kaynamaya bırakın.
- Tavuk haşlanırken, soğanı ince ince doğrayın, havuç ve patatesleri küp küp doğrayın.
- Tavuk haşlandıktan sonra tencereden çıkarıp didikleyin. Suyunu süzmeyin, bu tavuk suyu çorbanın temelini oluşturacak.
- Aynı tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kavrulan soğanlara doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.
- Üzerine tavuk suyunu ve didiklenmiş tavuk etini ilave edin. Kaynamaya bırakın.
- Sebzeler yumuşayınca tel şehriyeleri ekleyin ve 8-10 dakika daha pişirin.
- Tuz, karabiber ve naneyi ekleyip karıştırın. 2-3 dakika daha kaynatın.
- İnce kıyılmış maydanozu ekleyip ocaktan alın.
Püf Noktaları:
- Tavuk suyunun lezzetli olması için tavuğu iyice haşlayın
- Şehriyeleri çok fazla pişirmeyin, aksi halde lapa olur
- Çorbayı servis ederken üzerine limon sıkabilirsiniz
- İsteğe bağlı olarak bir diş sarımsak ekleyebilirsiniz
Bu tarifle hazırlayacağınız şehriyeli tavuk çorbası, hem besleyici hem de lezzetli bir öğün olacak. Afiyet olsun!
|