Oktay usta'nın lokanta usulü ezogelin çorbası tarifi nedir?

Lokanta lezzetini evinize taşıyan bir ezogelin çorbası için doğru adrestesiniz. Oktay Usta'nın yıllara dayanan tecrübesiyle harmanladığı bu tarif, kıvamı ve aromasıyla geleneksel tatları en iyi şekilde yansıtıyor. İşte sofralarınızı şenlendirecek o özel çorbanın sırları...

26 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 8 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 limon
  • Pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Kırmızı mercimek ve pirinci yıkayıp süzün, bir kenarda bekletin.
  • Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin veya rendeleyin.
  • Bir tencerede sıvı yağı ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip bir dakika daha kavurun.
  • Domates ve biber salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Yıkanmış mercimek ve pirinci tencereye ekleyin, 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
  • Sıcak su veya et suyunu yavaşça ekleyin, karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • Kuru nane, kimyon, karabiber ve tuzu ekleyip, kısık ateşte mercimek ve pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  • Çorba pişerken, ayrı bir tavada tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun (tereyağlı un hazırlayın).
  • Bu terayağlı un karışımını çorbaya yavaşça ekleyin, topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  • Çorbayı birkaç dakika daha pişirip, kıvam almasını sağlayın.
  • Son olarak, isteğe bağlı olarak pul biber serpiştirip, limon suyu ekleyerek servis yapın.

İpuçları:


  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Et suyu kullanırsanız, çorba daha lezzetli olacaktır.
  • Servis sırasında üzerine taze nane veya maydanoz ekleyebilirsiniz.
  • Limon suyu, çorbaya tazelik katacağı için son anda eklenmelidir.

Bu tarifle, lokantalardaki gibi kıvamlı ve lezzetli bir ezogelin çorbası hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;