Oktay Usta'nın Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet orta boy brokoli
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı et veya tavuk suyu (veya su)
- 1 su bardağı krema
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
Hazırlık:
- Brokoliyi küçük çiçeklere ayırın, saplarını doğrayın.
- Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin veya rendeleyin.
Yapılışı:
- Bir tencereye tereyağını ve zeytinyağını alıp eritin.
- Doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Unu ilave edip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun.
- Et veya tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın, topaklanmayı önleyin.
- Brokoliyi tencerye ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Brokoliler yumuşayınca ocaktan alıp blender ile pürüzsüz hale getirin.
- Kremayı, tuzu, karabiberi ve muskat rendesini ekleyip karıştırın.
- Kısık ateşte 5 dakika daha pişirip servis edin.
İpuçları:
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su veya krema ekleyebilirsiniz.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri veya kıtır ekmekle servis yapabilirsiniz.
- Brokoliyi fazla pişirmemeye dikkat edin, rengi bozulabilir.
|