Oktay usta'nın domates çorbası tarifi nedir?

Lezzetli ve pratik bir domates çorbası tarifi arayanlar için Oktay Usta'nın önerileriyle hazırlanan bu tarif, hem besleyici hem de ferahlatıcı bir seçenek sunuyor. Malzemelerin uyumlu birleşimi ve pişirme teknikleriyle herkesin kolayca uygulayabileceği bu çorba, özellikle soğuk günlerde içinizi ısıtacak.

20 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Domates Çorbası Tarifi


Malzemeler:

  • 4-5 adet olgun domates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 litre sıcak su veya et suyu
  • 1 çay bardağı krema
  • Tuz, karabiber, kuru nane
  • İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanışı:


  • Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın.
  • Bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını alıp ısıtın. Soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Domates salçasını ilave edip 2-3 dakika kavurmaya devam edin.
  • Doğranmış domatesleri ve toz şekeri ekleyin. Domatesler suyunu salıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Sıcak su veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağın altını kısıp 15-20 dakika daha pişirin.
  • Çorbayı blendırdan geçirip pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
  • Kremayı ekleyip bir taşım kaynatın. Tuz, karabiber ve diğer baharatları ilave edip karıştırın.
  • Servis ederken üzerine kuru nane serperek sıcak sıcak ikram edin.

Püf Noktaları:


  • Domatesleri kabuklarını kolay soymak için sıcak suda bekletebilirsiniz.
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Daha lezzetli olması için taze fesleğen veya kekik de ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;