Patates ve havuçla yapılan terbiyeli çorba tarifi nedir?

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bu çorba, hem besleyici hem de pratik bir tarif sunuyor. Patates ve havuç gibi kök sebzelerin lezzetini yoğurtlu terbiye ile buluşturan nefis bir başlangıç...

26 Kasım 2025

Patates ve Havuçla Terbiyeli Çorba Tarifi


Malzemeler:

  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 litre su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Terbiye İçin:


  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:


  • Soğanı ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Küp küp doğradığınız patates ve havucu tencereye ekleyin, 2-3 dakika daha kavurun.
  • Üzerine suyu veya et suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Bir kasede yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu çırparak terbiyeyi hazırlayın.
  • Terbiyeye bir kepçe sıcak çorbadan yavaş yavaş ekleyerek ılıştırın.
  • Ilıyan terbiyeyi tencereye yavaşça karıştırarak ekleyin.
  • Çorbayı 5-6 dakika daha kısık ateşte pişirip servis edin.

Not: Çorbayı servis ederken üzerine nane veya kırmızı pul biber serpebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;