Oktay'ın Mantar Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram taze mantar (kültür mantarı veya tercih ettiğiniz çeşit)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı et suyu veya tavuk suyu (veya su)
- 1 su bardağı krema
- Tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı)
- Maydanoz (servis için)
Hazırlanışı:
- Soğanı ince ince doğrayın. Sarımsakları ezin veya rendeleyin.
- Mantarları temizleyip ince dilimler halinde doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp, soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip, kokusu çıkana kadar 1 dakika daha kavurun.
- Doğranmış mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin.
- Unu ekleyip, 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
- Et suyunu veya tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyin, topaklanmaması için sürekli karıştırın.
- Tuz, karabiber ve kekiği ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, 15-20 dakika kadar pişirin.
- Pişen çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
- Kremayı ekleyip, bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
- Servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.
İpuçları:
- Mantarları fazla pişirmemeye dikkat edin, yoksa sertleşebilir.
- Krema yerine süt de kullanabilirsiniz, ancak kıvamı daha hafif olur.
- Çorbayı blendırdan geçirmeden, doğranmış mantar parçalarıyla da servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
|