Havuç ve tavukla yapılmış terbiyeli çorba tarifi nedir?

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için havuç ve tavuğun mükemmel uyumuyla hazırlanan terbiyeli çorba tarifi, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Yumuşacık kıvamı ve yoğurtlu terbiyesiyle hem hafif hem doyurucu olan bu çorba, ana yemek öncesi ideal bir başlangıç sunuyor.

25 Kasım 2025

Havuç ve Tavuklu Terbiyeli Çorba Tarifi


Malzemeler:

  • 2 adet orta boy havuç
  • 200 gram tavuk göğsü (haşlanmış veya çiğ)
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1,5 litre tavuk suyu veya su
  • 1 çay bardağı tel şehriye (arzuya bağlı)
  • Tuz, karabiber

Terbiye İçin:


  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı:


  • İlk olarak, havuçları yıkayıp küp küp doğrayın. Soğanı ince ince kıyın.
  • Tencerede tereyağını eritin, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Havuçları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Tavuk suyunu veya suyu ekleyin, kaynamaya bırakın. Eğer çiğ tavuk kullanıyorsanız, bu aşamada tavukları ekleyip haşlayın.
  • Havuçlar yumuşayınca, haşlanmış tavuğu küp küp doğrayıp ekleyin (çiğ tavuk kullandıysanız haşlandıktan sonra çıkarıp doğrayın).
  • Tel şehriyeyi ilave edip 5 dakika daha pişirin.
  • Ayrı bir kasede terbiye malzemelerini (yumurta sarısı, yoğurt, un, limon suyu) çırpın, biraz çorba suyundan ekleyip ılıştırın.
  • Terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Not: Terbiyeyi eklerken çorbanın kaynamamasına dikkat edin, aksi halde yoğurt kesilebilir. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;