En lezzetli domates çorbası tarifi nedir?

Kış günlerini ısıtan, yazın tazeliğini sofralara taşıyan nefis bir domates çorbası hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm detaylar burada. Malzeme seçiminden pişirme tekniklerine, püf noktalardan sunum önerilerine kadar her adım rengârenk bir lezzet şöleni vaat ediyor.

25 Kasım 2025

En Lezzetli Domates Çorbası Tarifi


Malzemeler:

  • 1 kg olgun, kırmızı domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 litre sıcak su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker (domatesin asitliğini dengelemek için)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 dal taze fesleğen veya 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay bardağı krema (isteğe bağlı)

Hazırlık Süresi: 15 dakika


Pişirme Süresi: 30 dakika

Toplam Süre: 45 dakika

Yapılışı:

  • Domateslerin kabuklarını soyun. Bunun için domateslerin üzerine çizik atıp kaynar suda 1 dakika beklettikten sonra soğuk suya alarak kolayca soyabilirsiniz.
  • Domatesleri küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın.
  • Bir tencereye zeytinyağını alın, soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Doğranmış domatesleri tencereye ekleyin, tuz, şeker ve karabiberi ilave edin. Domatesler suyunu salıp yumuşayana kadar 10-15 dakika pişirin.
  • Sıcak su veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 15 dakika daha pişirin.
  • Çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin.
  • Krema eklemek isterseniz, bu aşamada ekleyip karıştırın.
  • Taze fesleğen yapraklarını ince kıyıp çorbaya ekleyin, 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Servis Önerisi:


  • Sıcak servis yapın. Üzerine bir kaşık krema ve taze fesleğen yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
  • Yanında çıtır ekmek veya grissini ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Domateslerin olgun ve kırmızı olması çorbanın rengi ve lezzeti için önemlidir.
  • Şeker eklemek, domatesin doğal asitliğini dengeler ve çorbaya hoş bir tat katar.
  • Çorbayı blender'dan geçirdikten sonra süzgeçten geçirerek daha pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Krema eklemek çorbaya daha kremalı bir dokü kazandırır, ancak daha hafif bir çorba için eklemeyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;