En Kolay Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 6 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı un (tercihe bağlı, kıvam için)
Yapılışı:
- Soğanı küp küp doğrayın. Havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın.
- Bir tencereye sıvı yağı alın, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Mercimeği ekleyin ve birkaç dakika karıştırın.
- Üzerine suyu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin.
- Kaynamaya bırakın, mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Pişen çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin (isterseniz süzgeçten de geçirebilirsiniz).
- Kıvamı için unu birkaç kaşık su ile açıp çorbaya ekleyip 5 dakika daha pişirin (bu adım isteğe bağlıdır).
- Sıcak servis yapın, üzerine limon sıkabilirsiniz.
Not: Bu tarif, hızlı ve pratik bir şekilde lezzetli bir mercimek çorbası yapmanızı sağlar. Malzemeleri önceden hazırlayarak pişirme süresini kısaltabilirsiniz.
|