Patates ve havuç ile yapılan çorbanın tarifi nedir?

Lezzetli ve besleyici bir sebze çorbası arayanlar için pratik bir tarif: patates ve havuçla hazırlanan bu nefis çorba, hem renkli görüntüsü hem de doyurucu yapısıyla soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olacak.

24 Kasım 2025

Patates ve Havuç Çorbası Tarifi


Malzemeler:

  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 litre su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)
  • 1 kase yoğurt (servis için)

Hazırlık Süresi: 10 dakika


Pişirme Süresi: 25 dakika

Yapılışı:

  • Patates ve havuçları iyice yıkayıp, kabuklarını soyun.
  • Patates ve havuçları küp küp doğrayın.
  • Soğanı ince ince doğrayın.
  • Bir tencereye zeytinyağını alıp, soğanı pembeleşene kadar kavurun.
  • Doğranmış patates ve havuçları tencereye ekleyip, 2-3 dakika daha kavurun.
  • Üzerine su veya et suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Pişen çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak naneyi ekleyip, 5 dakika daha pişirin.
  • Servis yaparken üzerine bir kaşık yoğurt ekleyerek sıcak servis yapın.

İpucu: Çorbayı daha lezzetli yapmak için pişirme aşamasında bir diş sarımsak ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;