Oktay usta'nın yayla çorbası tarifi nedir?

Lezzetli ve doyurucu bir yayla çorbası hazırlamak için gerekli malzemeler ve adım adım yapılış detayları burada. Pratik püf noktalarıyla çorbanın kıvamını ve lezzetini mükemmel hale getirmenin yolları paylaşılıyor.

26 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Yayla Çorbası Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 8 su bardağı su (veya et suyu)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Pirinci yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine suyu (veya et suyunu) ekleyip orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar haşlayın.
  • Başka bir kasede yoğurt, yumurta ve unu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Yoğurtlu karışıma, tenceredeki sıcak sudan birkaç kepçe ekleyerek karışımı ılıştırın (bu, yoğurdun kesilmesini önler).
  • Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak 5-10 dakika daha pişirin. Çorba koyulaşınca altını kısın.
  • Tereyağını küçük bir tavada eritin, naneyi ekleyip kızartın ve çorbaya gezdirin.
  • Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın, birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Sıcak servis yapın, üzerine naneli tereyağını gezdirerek sunun.

Püf Noktaları:


  • Yoğurtlu karışımı sıcak suyla ılıştırmak, çorbanın kesilmemesi için kritiktir.
  • Et suyu kullanırsanız, çorbanın lezzeti daha zengin olur.
  • Çorbayı pişirirken sürekli karıştırmak, topaklanmayı önler.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;