Oktay usta'nın mercimek çorbası sosu tarifi nedir?

Lezzetli bir mercimek çorbasını daha özel kılan sosuyla tanışmaya hazır mısınız? Oktay Usta'nın pratik ama bir o kadar etkileyici tarifi, klasik mercimek çorbasını restoran lezzetine dönüştürüyor. Un ve tereyağıyla hazırlanan bu aromatik sos, çorbanıza hem görsel bir şölen hem de unutulmaz bir tat katıyor.

26 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Mercimek Çorbası Sosu Tarifi


Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
  • 1 adet havuç (küp küp doğranmış)
  • 1 adet patates (küp küp doğranmış)
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 6 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)

Hazırlık:


  • Mercimekleri yıkayıp süzün, soğanı ince ince doğrayın, havuç ve patatesi küp küp doğrayarak hazırlayın.

Yapılışı:


  • Bir tencereye zeytinyağını alın ve ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Mercimekleri tencereye ekleyin ve 1-2 dakika karıştırarak kavurun.
  • Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın.
  • Sıcak su veya et suyunu ilave edin, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp mercimekler ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Pişen çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Kırmızı toz biberi de ekleyip karıştırın (isteğe bağlı).
  • Bu sosu çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;