Kırık yarma ile yapılan çorbanın tarifi nedir?

Lezzetli ve besleyici bir Anadolu klasiği olan kırık yarma çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak nefis bir seçenek. Basit malzemelerle hazırlanan bu doyurucu çorba, hem pratik hem de ekonomik bir tarif olarak sofralarınızı zenginleştiriyor.

26 Kasım 2025

Kırık Yarma Çorbası Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırık buğday yarma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6-7 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı nane

Yapılışı:


  • Soğanı küp küp doğrayın, havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın
  • Tencerede sıvı yağı ısıtın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
  • Doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip karıştırın
  • Kırık yarmayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Sıcak su veya et suyunu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın, kapağını kapatıp 25-30 dakika pişirin
  • Çorba piştikten sonra 5 dakika dinlendirin
  • Servis yapmadan önce üzerine nane serperek sıcak servis yapın

Notlar:


  • Kıvamını beğenmezseniz, pişme süresini uzatabilir veya su ekleyebilirsiniz
  • İsterseniz içine nohut veya kıyma da ekleyebilirsiniz
  • Yarmanın önceden yıkanması gerekmez, pişerken kendi kıvamını verecektir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;