Katkısız ve pratik çorba tarifleri nelerdir?

Lezzetli ve besleyici çorbalar hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm pratik tarifler burada. Günlük malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz, hem doyurucu hem de sağlıklı beş farklı çorba seçeneği ve pişirme sırları sizleri bekliyor.

26 Kasım 2025

Katkısız ve Pratik Çorba Tarifleri


1. Mercimek Çorbası

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber veya kimyon
  • 6 su bardağı su
  • Tuz ve karabiber
Soğan ve havucu zeytinyağında yumuşayana kadar soteleyin. Mercimekleri ekleyip 2 dakika daha kavurun. Suyu ilave edip mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Blendırdan geçirip baharatlarla tatlandırın. Sıcak servis yapın.

2. Domates Çorbası

  • 4-5 adet olgun domates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı taze fesleğen veya kekik
  • 4 su bardağı sebze suyu veya su
  • Tuz ve karabiber
Domatesleri rendeleyin veya küp doğrayın. Soğan ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Domatesleri ekleyip 5 dakika pişirin. Suyu ve baharatları ilave edip 15-20 dakika kaynatın. İsteğe bağlı olarak blendırdan geçirebilirsiniz.

3. Sebze Çorbası

  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı taze maydanoz
  • 6 su bardağı su
  • Tuz ve karabiber
Tüm sebzeleri küp küp doğrayın. Soğanı zeytinyağında soteleyin, diğer sebzeleri ekleyip 5 dakika kavurun. Suyu ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Maydanoz ve baharatlarla tatlandırıp sıcak servis yapın.

4. Tavuk Suyu Çorbası

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kereviz sapı
  • 8 su bardağı su
  • Tuz ve karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
Tavuk göğsünü ve doğranmış sebzeleri suda 30-40 dakika haşlayın. Tavuğu çıkarıp didikleyin. Sebzeleri blendırdan geçirip tavuk etini tekrar ekleyin. Baharatlarla tatlandırıp servis yapın.

5. Yoğurt Çorbası

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un veya ¼ su bardağı pirinç
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Yoğurt, yumurta ve unu çırpın. Yavaş yavaş su ekleyerek kaynamaya bırakın. Pirinç kullanacaksanız önce pirinci haşlayın. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Ayrı bir tavada naneyi zeytinyağında kızartıp çorbaya ekleyin.

Püf Noktaları:

  • Çorbalarınızı daha lezzetli yapmak için ev yapımı tavuk veya sebze suyu kullanın
  • Taze baharatlar aromayı artırır
  • Çorbaları piştikten sonra 10 dakika dinlendirip servis yapın
  • Kıvamını ayarlamak için su miktarını ihtiyaca göre değiştirebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;