Ustasından en lezzetli yayla çorbası tarifi nedir?

Geleneksel lezzetleri modern mutfaklarda en özgün haliyle sunmak isteyenler için, ustasından yayla çorbasının sırlarını paylaşıyoruz. Pirinçli yoğurt çorbasının pürüzsüz kıvamını yakalamanın ve naneli tereyağ sosuyla taçlandırmanın incelikleri bu rehberde bir araya geliyor.

26 Kasım 2025

Ustasından Enfes Yayla Çorbası Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı yoğurt (tercihen süzme veya tam yağlı)
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su veya tavuk suyu (daha lezzetli olması için)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz (damak tadınıza göre)

Hazırlık Aşamaları:


  • Pirinci yıkayıp bir tencerede su veya tavuk suyu ile yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Başka bir kapta yoğurt, yumurta ve unu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Yoğurt karışımını yavaş yavaş haşlanmış pirinçli suya ekleyin, sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin, ara sıra karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritin, naneyi ve pul biberi ekleyip kızartın.
  • Hazırladığınız tereyağlı sosu çorbaya ekleyip karıştırın ve tuzunu ayarlayın.

Püf Noktaları:


  • Yoğurt karışımını sıcak suya eklerken yavaş yavaş ilave edin ve sürekli karıştırın, böylece çorba kesilmez.
  • Tavuk suyu kullanırsanız, çorbanın lezzeti daha derin ve doyurucu olur.
  • Servis ederken üzerine bir kaşık yoğurt ve naneli tereyağ gezdirerek sıcak sıcak ikram edin.

Bu tarifle, geleneksel yayla çorbasının en lezzetli halini elde edebilir, sevdiklerinize şık bir başlangıç sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;