Tel şehriye çorbasının tarifinde neler bulunur?

Lezzetli ve pratik bir başlangıç yemeği olan tel şehriye çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Tereyağında kavrulan sebzelerin et suyuyla buluştuğu bu tarif, hem besleyici hem de hazırlaması kolay bir seçenek sunuyor.

26 Kasım 2025

Tel Şehriye Çorbası Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 6-7 su bardağı et suyu veya tavuk suyu (su da kullanılabilir)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:


  • Soğanı ince ince doğrayın. Havuç ve patatesi küp küp doğrayarak hazırlayın.
  • Tencereye tereyağını veya zeytinyağını alarak ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • İsteğe bağlı olarak domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Doğranmış havuç ve patatesleri tencereye ekleyip birkaç dakika daha karıştırarak kavurun.
  • Et suyu veya tavuk suyunu (veya suyu) tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Çorba kaynadıktan sonra tel şehriyeleri ekleyin ve şehriyeler yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
  • Son olarak, isteğe bağlı kuru naneyi ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.
  • Sıcak servis yapın, üzerine limon sıkarak veya maydanoz serperek tüketebilirsiniz.

Not:


  • Et suyu veya tavuk suyu kullanmak çorbaya daha lezzetli bir tat katar.
  • Tel şehriyeleri ayrıca hafifçe kavurarak da ekleyebilirsiniz, bu şekilde daha aromalı olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;