Sütle yapılan lezzetli çorba tarifi nedir?

Sütün yumuşak dokusuyla buluşan mantarların enfes aroması, bu kremalı çorba tarifinde bir araya geliyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu lezzet, hem besleyici hem de soğuk kış günlerini ısıtacak bir başlangıç yemeği sunuyor.

26 Kasım 2025

Sütle Yapılan Lezzetli Çorba Tarifi: Kremalı Mantar Çorbası


Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 400 gram mantar (dilimlenmiş)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı tavuk suyu (veya sebze suyu)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 su bardağı krema (isteğe bağlı, daha kıvamlı olması için)
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı:


  • Tereyağını bir tencereye alın ve eritin. Soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun, ardından mantarları ilave edin. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Unu ekleyip 2-3 dakika kavurun, topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  • Yavaş yavaş sütü ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin. Ardından tavuk suyunu ilave edin.
  • Tuz, karabiber ve kekiği ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın ve 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Çorbayı blender'dan geçirip pürüzsüz bir kıvam elde edin (dilerseniz blender kullanmadan da servis yapabilirsiniz).
  • Kremayı ekleyip 5 dakika daha pişirin ve maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.

İpucu: Çorbayı daha hafif yapmak isterseniz krema yerine süt kullanabilirsiniz. Dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;