Oktay usta'nın tavuk suyu çorbası tarifi nedir?
Lezzetli ve besleyici bir tavuk suyu çorbası hazırlamak için Oktay Usta'nın denenmiş tarifiyle mutfağa davetlisiniz. Taze malzemelerle hazırlanan bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, hastalık dönemlerinde ise şifa kaynağı olacak. Tavuğun tüm lezzetini suyuna geçiren özel pişirme teknikleri ve püf noktalarıyla bu tarif, çorba sevenler için vazgeçilmez bir seçenek.
Oktay Usta'nın Tavuk Suyu Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet bütün tavuk (yaklaşık 1.5 kg)
- 2 adet havuç
- 2 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 litre su
- 1 su bardağı tel şehriye
- Yarım demet maydanoz
- 1 limonun suyu
Hazırlık Aşamaları:
- Tavuğu güzelce yıkayıp büyük bir tencereye alın
- Üzerine 3 litre su ekleyin ve kaynamaya bırakın
- Kaynadıktan sonra oluşan köpükleri bir kaşıkla alın
- Havucu iri parçalar halinde doğrayın
- Soğanları dörde bölün
- Sarımsakları ezmeden ekleyin
- Defne yaprağını, tuz ve karabiberi ilave edin
- Kısık ateşte 2 saat kadar pişirin
Çorbanın Tamamlanışı:
- Tavuğu tencereden alıp didikleyin
- Tavuk suyunu süzün ve tekrar tencereye alın
- Tel şehriyeyi ekleyip 10 dakika pişirin
- Didiklenmiş tavuk etlerini çorbaya ekleyin
- İnce kıyılmış maydanozu ilave edin
- Limon suyunu ekleyip karıştırın
- 5 dakika daha pişirip ocaktan alın
Oktay Usta'nın Püf Noktaları:
- Tavuk suyunun berrak olması için köpükleri mutlaka alın
- Çorbanın lezzeti için tavuğu kısık ateşte uzun süre pişirin
- Limon suyunu en son ekleyin böylece vitaminleri kaybolmaz
- Çorbayı servis ederken üzerine bir tutam nane ekleyebilirsiniz
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın
- Yanında limon dilimleri ile sunun
- Taze ekmek veya lavaş ile servis edebilirsiniz
|