Oktay usta'nın kereviz çorbası tarifi nedir?

Kerevizin lezzetini öne çıkaran, kremalı dokusuyla içinizi ısıtacak bir çorba tarifi. Taze sebzelerin aroması, hafif baharat dokunuşları ve pratik hazırlanışıyla sofralarınıza şık bir alternatif sunuyor.

26 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Kereviz Çorbası Tarifi


Malzemeler:

  • 2 adet orta boy kereviz (soyulmuş ve doğranmış)
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 2 adet havuç (küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 litre tavuk veya sebze suyu
  • 1 su bardağı krema
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 1 avuç taze maydanoz (doğranmış)

Hazırlanışı:


  • Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  • Doğranmış kereviz ve havucu ekleyip 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Tavuk veya sebze suyunu ekleyin, kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Pişen sebzeleri blender'dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Çorbayı tekrar tencereye alın, kremayı ekleyip karıştırın.
  • Tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatı ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • Üzerine taze maydanoz serperek sıcak servis yapın.

İpucu:


  • Kereviz çorbasını daha hafif yapmak isterseniz krema yerine süt kullanabilirsiniz.
  • Servis sırasında üzerine bir kaşık zeytinyağı gezdirerek lezzetini artırabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;