Kırmızı mercimek ve tel şehriye ile çorba tarifi nedir?

Lezzetli ve besleyici bir çorba hazırlamak için ideal bir tarif. Kırmızı mercimek ve tel şehriyenin uyumunu yansıtan bu pratik tarif, hem doyurucu hem de vitamin deposu bir seçenek sunuyor.

26 Kasım 2025

Kırmızı Mercimek ve Tel Şehriyeli Çorba Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1/2 su bardağı tel şehriye
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 litre et suyu (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün, tel şehriyeyi hazır edin
  • Soğanı küp küp doğrayın, havucu ve patatesi küp şeklinde doğrayın
  • Tencerede sıvı yağı ısıtın, soğanı pembeleşene kadar kavurun
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurun
  • Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip 3-4 dakika daha kavurun
  • Kırmızı mercimeği ekleyip karıştırın
  • Sıcak suyu (veya et suyunu) ekleyin, kaynamaya bırakın
  • Mercimekler ve sebzeler yumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin
  • Tel şehriyeyi ekleyip 5-7 dakika daha pişirin
  • Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın
  • 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın

Püf Noktaları:


  • Mercimeklerin dağılmaması için çok fazla karıştırmayın
  • Et suyu kullanırsanız daha lezzetli olur
  • İsterseniz blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz
  • Servis sırasında üzerine limon sıkabilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunun
  • Üzerine nane veya kırmızı pul biber serpebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;