İşkembe lezzetinde tavuk çorbası tarifi nedir?

İşkembe çorbasının karakteristik lezzetini daha hafif bir alternatifle sunan bu tavuk çorbası, sarımsak ve baharat dengesiyle geleneksel tada sadık kalıyor. Tavuk etiyle hazırlanan versiyon, hem besleyici hem de yoğun aromalı bir seçenek arayanlar için ideal.

25 Kasım 2025
İşkembe Lezzetinde Tavuk Çorbası Tarifi

İşkembe çorbasının yoğun sarımsaklı, baharatlı ve hafif ekşimsi lezzetini seviyorsanız, bu tavuk çorbası tam size göre! Tavuk eti kullanarak daha hafif ama aynı lezzet profiline sahip bir çorba hazırlayabilirsiniz. İşte, işkembe çorbası tadında tavuk çorbası tarifi:

Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü veya but (kemikli veya kemiksiz)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 litre su veya tavuk suyu
  • Tuz (damak tadınıza göre)
  • İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı sirke veya sumak (ekşilik için)

Hazırlık Süreci

  • Tavuk etini yıkayıp, orta boy bir tencerede su ile haşlayın. Haşlanan tavuğu sudan çıkarıp, didikleyin veya küçük parçalara bölün. Tavuk suyunu süzerek kenara alın.
  • Soğanı ince ince doğrayın. Sarımsakları ezin veya rendeleyin.
  • Bir tencerede tereyağını eritin, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Domates salçasını ekleyip, 1-2 dakika kavurun.
  • Unu ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun (2-3 dakika).
  • Baharatları (kırmızı toz biber, karabiber, kimyon, nane) ekleyip, karıştırın.
  • Haşlanmış tavuk suyunu veya suyu yavaş yavaş ekleyip, topaklanmayacak şekilde çırpın.
  • Didiklenmiş tavuk etini tencereye ekleyin, kaynamaya bırakın.
  • Çorba kaynadıktan sonra, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
  • Bir kasede yumurta sarısını ve limon suyunu çırpın. Çorbadan bir kepçe sıcak suyu yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyip, çırparak ılıştırın (bu işlem yumurtanın kesilmesini önler).
  • Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyip, karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
  • Tuzunu kontrol edip, gerekirse ayarlayın. İsterseniz sirke veya sumak ekleyerek ekşilik katabilirsiniz.

Servis Önerisi

Çorbayı sıcak servis yapın. Üzerine nane ve kırmızı toz biber serperek, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz. İşkembe çorbası sevenler için tavuklu bu alternatif, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek olacaktır. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;