En Pratik Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 6 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça (domates veya biber)
Yapılışı:
- Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün.
- Soğanı küp küp doğrayın, havucu ve patatesi küp şeklinde doğrayın.
- Bir tencereye sıvı yağı alıp soğanı hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Mercimeği, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyip karıştırın.
- Üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.
- Pişen çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Hazırladığınız bu karışımı çorbaya ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
- Çorba kıvam alınca ocaktan alıp sıcak servis yapın. İsterseniz üzerine limon sıkabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Mercimekleri pişirmeden önce iyice yıkayın, böylece köpük yapmasını engellersiniz.
- Çorbayı blendırdan geçirirken sıcak olmasına dikkat edin, daha pürüzsüz olur.
- Tereyağlı un ve salça karışımı, çorbaya lezzet ve kıvam verir, atlamayın.
- Servis sırasında ince kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Bu tarifle pratik ve lezzetli bir mercimek çorbası hazırlayabilir, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtabilirsiniz. Afiyet olsun! |