Yoğurtlu kesme çorbası nasıl yapılır? tarifi nedir?

Anadolu'nun geleneksel lezzetlerinden yoğurtlu kesme çorbası, hem besleyici hem de ferahlatıcı bir seçenek olarak sofraları süslüyor. Ev yapımı eriştelerle hazırlanan bu çorbanın püf noktaları ve adım adım tarifi, her seferinde mükemmel sonuç almanızı sağlayacak.

07 Aralık 2025

Yoğurtlu Kesme Çorbası: Tarifi ve Püf Noktaları


Anadolu mutfağının şifa deposu, ferahlatıcı ve doyurucu lezzetlerinden biri olan yoğurtlu kesme çorbası, özellikle Ramazan aylarında iftar sofralarının vazgeçilmezidir. Hem pratik hem de besleyici olan bu çorba, ev yapımı erişte ile hazırlandığında lezzetine doyum olmaz. İşte adım adım yoğurtlu kesme çorbası tarifi ve püf noktaları.

Malzemeler (4-6 Kişilik)

  • 2 su bardağı un (bir kısmı hamur ve bir kısmı unlamak için)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su (hamuru için)
  • 1 tutam tuz
  • 3 su bardağı süzme yoğurt (veya normal yoğurt)
  • 1 adet yumurta (çorba için)
  • 2 yemek kaşığı un (çorba için)
  • 8-9 su bardağı su (veya et suyu, daha lezzetli olur)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (veya zeytinyağı)
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • Tuz

Yoğurtlu Kesme Çorbası Nasıl Yapılır?


1. Erişteleri Hazırlama:


Derin bir kasede 2 su bardağı unun ortasını havuz gibi açın. İçine 1 adet yumurta, 1 tutam tuz ve yavaş yavaş suyu ekleyerek kulak memesi kıvamında sert bir hamur elde edin. Hamuru 15-20 dakika dinlendirin.

Dinlenen hamuru, un serptiğiniz tezgahta incecik açın. Açtığınız hamuru önce geniş şeritler halinde kesin, sonra bu şeritleri ince ince (yaklaşık 0.5 cm) keserek kesme eriştelerinizi hazırlayın. Kesilen eriştelerin birbirine yapışmaması için üzerlerine biraz un serpin.

2. Çorba Terbiyesini Hazırlama:

Bir tencerede 3 su bardağı yoğurdu, 1 adet yumurtayı ve 2 yemek kaşığı unu iyice çırpın, topak kalmamasına özen gösterin. Üzerine yavaş yavaş 1-2 su bardağı soğuk su ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bu işlem, yoğurdun kesilmesini önleyecektir.

3. Çorbayı Pişirme:

Büyük bir tencereye 7-8 su bardağı suyu (veya et suyunu) koyup kaynatın. Kaynayan suya hazırladığınız kesme erişteleri atın ve 10-15 dakika kadar, erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Erişteler piştikten sonra, tencerenin altını kısın. Hazırladığınız yoğurtlu terbiyeyi, hızlıca karıştırarak tencereye yavaş yavaş ekleyin. Sürekli karıştırarak çorbayı 5-6 dakika daha pişirin. Tuzunu ekleyip kontrol edin. Çorba kıvam alıp hafif göz göz olduğunda altını kapatın.

4. Sosunu Hazırlama ve Servis:

Küçük bir tavada tereyağını eritin. İçine nane ve istenirse kırmızı toz biberi ekleyip 1-2 saniye kızdırın (yanmamasına dikkat edin). Hazırladığınız çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine bu sosdan gezdirin.

Sıcak olarak servis yapın. Yanında kuru nan

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;