Patates ve Yoğurt Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 3 orta boy patates
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı su (veya et suyu)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, nane (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kuru nane (servis için)
Hazırlık Süresi: 15 dakika
Pişirme Süresi: 25 dakika
Yapılışı:
- Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve bir kenara alın.
- Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın, ince doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Doğranmış patatesleri tencereye ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Üzerine suyu (veya et suyunu) ilave edin, tuz ve karabiberi ekleyip patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Başka bir kasede yoğurt, yumurta ve unu çırpın, pürüzsüz bir karışım elde edin.
- Yoğurtlu karışıma, tencereye eklemeden önce birkaç kepçe sıcak çorbadan azar azar ekleyip karıştırarak ısıtın (bu, yoğurdun kesilmesini önler).
- Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin, kaynamasına izin vermeyin.
- Çorba kıvam alınca ocaktan alın, üzerine kuru nane serperek sıcak servis yapın.
İpucu: Çorbayı daha lezzetli yapmak için içine bir tutam dereotu veya maydanoz ekleyebilirsiniz. Ayrıca, et suyu kullanmak çorbaya daha derin bir tat katacaktır.
|