Patates ve yoğurt ile yapılan çorbanın tarifi nedir?

Lezzetli ve doyurucu bir başlangıç olan patates ve yoğurt çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak pratik bir tarif. Basit malzemelerle hazırlanan bu çorba, yoğurtlu kıvamı ve patatesin besleyiciliğiyle sofralarınıza şifa katıyor.

26 Kasım 2025

Patates ve Yoğurt Çorbası Tarifi


Malzemeler:

  • 3 orta boy patates
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su (veya et suyu)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, nane (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kuru nane (servis için)

Hazırlık Süresi: 15 dakika


Pişirme Süresi: 25 dakika

Yapılışı:

  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve bir kenara alın.
  • Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın, ince doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Doğranmış patatesleri tencereye ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Üzerine suyu (veya et suyunu) ilave edin, tuz ve karabiberi ekleyip patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  • Başka bir kasede yoğurt, yumurta ve unu çırpın, pürüzsüz bir karışım elde edin.
  • Yoğurtlu karışıma, tencereye eklemeden önce birkaç kepçe sıcak çorbadan azar azar ekleyip karıştırarak ısıtın (bu, yoğurdun kesilmesini önler).
  • Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin, kaynamasına izin vermeyin.
  • Çorba kıvam alınca ocaktan alın, üzerine kuru nane serperek sıcak servis yapın.

İpucu: Çorbayı daha lezzetli yapmak için içine bir tutam dereotu veya maydanoz ekleyebilirsiniz. Ayrıca, et suyu kullanmak çorbaya daha derin bir tat katacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;