Mercimek ile hazırlanan çorbanın tarifi nedir?

Kırmızı mercimeğin lezzet dolu yolculuğu, taze sebzelerle buluşarak nefis bir çorbaya dönüşüyor. Bu tarif, hem besleyici hem de pratik bir öğün arayanlar için ideal bir seçenek sunuyor.

26 Kasım 2025

Mercimek Çorbası Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 6 su bardağı su veya et suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)

Hazırlık:


  • Mercimeği yıkayıp süzün.
  • Soğanı ince ince doğrayın.
  • Havuç ve patatesi küp küp doğrayın.

Yapılışı:


  • Bir tencereye zeytinyağını alıp soğanı pembeleşene kadar kavurun.
  • Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Mercimeği ilave edip karıştırın.
  • Su veya et suyunu ekleyin, tuz ve baharatları katın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Pişen çorbayı blendırdan geçirip pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın (isteğe bağlı).
  • Hazırladığınız bu sosu çorbaya ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
  • Çorbayı sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine limon sıkabilirsiniz.

Not:

  • Kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Et suyu kullanırsanız daha lezzetli olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;